ÖNVÉDELEM vagy TÁMADÁSELHÁRÍTÁS?

 

Legfontosabbnak tartjuk, hogy a veszélyes helyzetektől maradjunk távol! Ha ilyen helyzetbe sodródunk, a leggyorsabban távol kell kerülni.

Ez az ÖNVÉDELEM!

Vannak azonban bizonyos helyzetek, ahol nem lehetséges a konfliktusok elől kitérni, nem tudjuk azokat elkerülni. civilként olyan helyzetbe kerülünk, ami váratlanul ér, vagy a konfliktusból való kihátrálással egy nekünk fontos személyt sodornánk veszélybe. Rendőrként, katonaként feladatunk, hogy megoldjuk a helyzeteket. Nem gonggal indított menetekre készülünk, nem egyenlő harcra, hanem több és erősebb akár felfegyverzett támadó által kivitelezett egyenlőtlen helyzetekre. Rendszerünk nem kivilágított ringben vagy tatamin táncolásra tanít, hanem a valódi környezet és testünk előnnyé alakítására. Nem művészet, nem sport, maga a valóság!

NINCS IDŐD BOHÓCKODNI! Ez a TÁMADÁSELHÁRÍTÁS!

web_kerdesek3.png
ééééé.jpg

SYSTEMA / СИСТЕМА

A Systema még viszonylag új keletű irányzat és csak nemrég kezdett nemzetközi szinten is egyre ismertebbé válni. De ez ne tévesszen meg senkit, hiszen egy tradicionális harcművészetről beszélünk, mely az évszázadok alatt fejlődő orosz katonai közelharc tudást foglalta rendszerbe. Az eredetileg kozák harcosok tudományát már Sztálin legszűkebb körű testőrsége is alkalmazta, majd a Szovjetunió neves polgári- és katonai titkosszolgálatainál (KGB, GRU) oktatták. Folyamatos fejlődésének és hatékonyságának köszönhetően jelenleg is az orosz Specnaz-alakulatok (Különleges Rendeltetésű Erők) kiképzési módszereinek bázisa.

Gyökerei több évszázados múltra nyúlnak vissza, amikor a kozák katonák kidolgozták saját közelharci rendszerüket, amely sok hasonlóságot mutatott a magyar huszárok harci modorával. Később ezt fejlesztették tovább, a XX. században kiegészült biomechanikai elvekkel is. Nevét is ezekben az évtizedekben kapta - Maszkirovka után egyszerűen „rendszernek” nevezték. Később ezt vette át a Spetznaz több fegyveres megoldással. A Systema mozdulatok titkosak voltak, így nagyon kevesen ismerték azokat a világ más részein. Tehát a Systema egy olyan alap mozgásrendszer, amely megtanítja az embert arra, mire képes a testük, a maga, egomentes realitásában. A Spetznaz célkitűzése is ez volt – a katonák tudjanak bánni a testükkel, így akár brutális közelharcot is képesek voltak megvívni eredményesen.

1280px-Stanislaw_Maslowski_(1853-1926),_

A Systema egy teljes körű taktikai és közelharc rendszer. Fizikai és mentális felkészülést nyújt a vészhelyzetek kezelésére, valamint utat mutat arra, hogyan lehet egy ellenünk irányuló súlyos támadást elhárítani, túlélni. Technikái mindig az adott körülményekhez igazodnak nélkülözve minden felesleges, látványos mozdulatot. A hangsúlyt a hatékonyságra helyezi, valamint elsősorban a küzdelmi elvek elsajátítását segíti, nagy önállóságot biztosítva a gyakorlóknak. Az edzések során ezért különös figyelmet fordítanak arra, hogy rendszeresen valós körülmények között gyakoroljanak (erdőben, lépcsőházban, irodában, sötét utcákban, vendéglátó helyen, stb.). Annak ellenére, hogy a Systema katonai közelharc rendszer, rendvédelmi változatát is tanítjuk. A civileknek oktatott megoldásainkban sem az ellenfél megsemmisítése az elsődleges szempont. Viszont a szláv katonai területről hozott kemény és gyors megoldásainak köszönhetően olyan tudás birtokába juttatja a gyakorlóit, aminek köszönhetően a váratlan támadásokat extrém körülmények között is el tudja hárítani, így megfelelő időt biztosítva magának a menekülésre, segítség kérésre, vagyis a túlélésre. A pusztakezes és eszközzel (gyalogsági ásó, kés, bot, zseblámpa, stb. ) történő védekezésre épp úgy felkészíti a gyakorlót, mint az álló- és földharcra. A Systema nem a rombolásra, hanem a túlélésre oktat. Rugalmasságának köszönhetően bármilyen más harcművészetbe jól beilleszthető, ezért életfontosságú többlettudás birtokába juttatja a gyakorlót. Természetesen mindenféle küzdősport vagy harcművészeti jártasság nélkül is gyakorolható, különösebb fizikai-testi adottságokat nem igényel. Könnyen elsajátítható, hiszen a mindennapi mozdulatokra építi hatásos technikáit, miközben túlélési képességünket fejleszti.

hungary-1500649_1920.png

A GOW SYSTEMA

 

Egyesületünk hatékonyan integrálta a SYSTEMA elveit BM akkreditált képzéseibe, Iskolai oktatásba és különböző célcsoportoknak tartott speciális képzéseibe. A GOW SYSTEMA az orosz közelharci rendszer ALEX KOSTIC által képviselt nyitottságát alapul véve az Amerikai CQC közelharci rendszer, a rendvédelmi Police Judo, Aikido és Kali hatékony megoldásait is beillesztette rendszerébe.

A GOW Systema ezekre az alapokra építkezik, azonban sokkal árnyaltabb formában, komplex konfliktuskezelési rendszert kínál. Nem Spetznaz katonák kiképzése folyik, hanem annak a szabad mozgásvilágnak az oktatása, amellyel az adott személyek képesek lesznek önmaguk, környezetük megvédésére. Egy olyan „rendszerben” fognak dolgozni, amelyben képes mindenki megtalálni önmagát, a saját célkitűzéseit.

A GoW Systema képzésein, edzésein megismerhetőek és elsajátíthatóak a támadásokkal kapcsolatos fizikai és pszichológiai ismeretek is. Felismerhetővé és kezelhetővé válik az egyes helyzetben alkalmazható idegrendszeri és pszichológiai sajátosságok, melyek révén azok fejlesztésével akár harc nélkül elkerülhetőek a támadások.

 

MI A TITOK?

 

A GOW SYSTEMA helyzetfelismerésre, önállóságra, kreatív megoldásokra tanít, miközben megismerteti veled az erős és a gyenge oldalad, egyúttal segít kitolni a határaidat. Gyakorlod és közben megismered önmagad!

A titok benned van. A Systema Te magad vagy.

GOW_C_NU_HOR_FEK.png

INSTRUKTOROK

Balla Tibor

VEZETŐ INSTRUKTOR

 

Több, mint három évtizedes küzdősport tapasztalattal rendelkezik a GOW egyesület alapítója. A katonatiszti főiskolán a Honvédség kézitusa alapjaival ismerkedett meg, később Kijevben a VDV (Légi Szállítású Alakulatok) bázisán kapott orosz közelharci kiképzést. Egy évtizedig Aikidozott, majd a Systema három irányzatában is instruktori szintre lépett. Az USA mind a négy fegyverneménél alkalmazott CQC rendszerben (kés, lőfegyver, bot, puszta kéz), illetve a Police Judo-ban instruktori/szakértői képzést szerzett. A Homo Ludens harcművészeti mozgásrendszer magyarországi képviselője. EU Okleveles önvédelmi instruktor. Belügyminisztérium minősített oktatója. Rendőrségi / Büntetésvégrehajtási támadáselhárítás oktató. Középiskolai rendvédelmi tanár. Dinamikus lövészet bíró és lövészetvezető.

Vincze Gergő

ERŐNLÉTI EDZŐ

 

Gergő neve több megyei sikersportágat is fémjelez - erőnléti edzőként olyan csapat mögött áll, mint a Bajnokok Ligája III. helyezett, OB és Magyar Kupa győztes szolnoki vízilabdacsapat, a Kaatsu, a Systema és a Kettlebell. Hat éves kora óta sportol, vízilabdázott, majd Kick Box-szal folytatta. 2009-ben kezdett Kettlebellezni, azóta már oktatja is, mellette az országban elsők között elsajáította, és oktatja is a Kaatsu-t.

Nagy Géza

INSTRUKTOR

 

1998-tól súlyemelőként versenyzett egy évtizeden át, később sportlövőként nyert országos versenyeken - többek között megyei bajnoki címet szerzett. Balla Tibor első tanítványainak egyike. Systema ismereteit Örményországban, Gevorg Gevorgyannál (egykori titkosszolgálati vezető, elit kiképző) mélyítette tovább. Filozófia és etikai szakemberként a GOW társadalmi programjának koordinátora.

Berndt László

INSTRUKTOR

 

A kötelező sorkatonai szolgálat után rendőrként kezdte meg igazi egyenruhás hivatását, mint az egyik bevetési egység tagja.  A kiképzése során Judozni tanult - korábban Shotokanozott. Közelharc készségeit nemzetközi és hazai szinten építette tovább, amely mellett a küzdelmek pszichológiai hátterét is tanulmányozta. Jelenleg Heves megyében oktat GOW Systemát.

Szekeres László

INSTRUKTOR

 

Az egyesület megalapítása óta tagja a GOW-nak. Nyolc év Aikido után döntött úgy, hogy elhagyja a japán vonalat és Systemázni kezd.  Fegyveres testület tagjaként a munkája során is alkalmazni tudja a Systemát - bevetések alkalmával. A GOW intézkedéstechnikai tanácsadója.

Boros József

INSTRUKTOR

+ 1976-2017 +

 

Kickboxszal kezdte küzdősport pályafutását, majd a Honvédség kötelékébe lépett. Szerződéses katonaként a kiképzés során megismerkedett a katonai kézitusa alapjaival. A GOW alapító tagjainak egyike, a Systema kézitusa és szituációs gyakorlati elemeinek specialistája.