NYÁR - BALATON - SYSTEMA

2020.08.01.

A GOWS számára az idei nyár sem a lazításról szól, hiszen igen komoly szakmai munkával készül a csapat az őszi szezonra, hiszen újra elérhetőek lesznek az iskolai programok, a belügyi oktatások, valamint gőzerővel folytatódik a systema oktatása országszerte.

Tehát, ha nyár, akkor OPIT tábor, ahol a GOWS már állandó vendégnek számít, azonban az idei évben különleges szerep jutott a nekünk, ugyanis a tábor teljes idején a közel kétszáz fiatal mozgásáért, sportolási lehetőségéért mi lettünk a felelősek, ami nem jelent mást, mint az egész napos tréningeket, edzéseket.

- Megítélésem szerint nagyon jól veszik az akadályokat a fiatalok. A tábor helyszíne Gyenesdiáson tökéletesen megfelel arra, hogy egy-egy programnapot meg tudjunk tartani a saját oktatási módszereinknek megfelelően. Most, az első héten az ifjú polgárőrök vesznek részt az OPIT rendezvényén, a jövő héten már a fiatal polgárőrgeneráció érkezik. Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy az ő napi feladatlistájában megjelennek azok az elemek, amelyek a GOWS középiskolai szakirányú oktatási tematikájában is benne vannak. Ez teljes mértékben harmonizál a szervezők célkitűzéseivel, azaz a fiatalok egy komoly szakmai felkészítésben vesznek részt a tábor ideje alatt – mondta el Balla Tibor, a GOWS vezető instruktora.

Mindezek egybehangoztak Horváth Róbert elnök, az Országos Polgárőr Szövetség Ifjúsági és Sporttagozat vezetőjének gondolataival.

- Hatalmas fejlődésen ment át az OPIT tábor. Napjainkra egy igen komoly szakmai munka zajlik a tábor heteiben. Kezdetben ugye a szórakozás, a fiatalok kikapcsolódásának biztosítása volt a cél, azonban mára az igények azt kívánták, hogy alapozzuk meg mind a polgárőr szakmai munkát, mind azokat a lehetőségeket, amelyek az itt jelenlévő fiatalok pályaorientációját elősegítik. Ezért is kértünk fel olyan együttműködőket, mint a Honvédség, a Rendőrség, valamint a GOWS Egyesület. A programkínálat igen színes és sokrétű, valóban megfelelő szakmaisággal teli, amelyek nagyon szeretnek a fiatalok – tette hozzá az elnök.

A GOWS csapata egy különleges tematika alapján állította össze a tábor programját, így a fiatalok megismerkedhetnek a GOW Systema alapjaival, elsajátíthatják azokat az alapozó gyakorlatokkal, amelyek a későbbi szolgálatellátás során segítik majd a munkájukat, valamint a foglalkozások alkalmával olyan területeket is érintenek majd az oktatók, amelyek már a rendészeti, vagy honvédelmi alapképzésben résztvevő fiatalok tanulnak a középiskolákban – intézkedéstaktika alapjai, támadáselhárítás. Mindezt segíti az is, hogy a GOWS a Belügyminisztérium akkreditált oktatója, így a BM keretein belül számos fegyveres szervezet oktatásában vesz részt, így a fiatalok is bepillantást nyerhetnek az ott alkalmazott módszerekbe, tudásanyagba.

KAPCSOLAT

www.facebook.com/systema.gow    |    www.gows.hu   |   info@gows.hu

Systema - Szolnok - NHSZ Zrt. Központ  |  5000 Szolnok, József Attila u. 85.   |   balla.tibor@gows.hu   |   +36 30 564 3277

Systema - Eger - Dzsinn Gym   |   Eger, Hadnagy utca   |   berndt.laszlo@gows.hu   |   +36 70 327 6353

Erőnléti- és magánedzés - Szolnok  |  5000 Szolnok, József Attila u. 85.   |   vincze.gergo@gows.hu   |   +36 70 250 7188