ÉREZD MAGAD BIZTONSÁGBAN!

2018.04.19.

Kötözködők, bajkeverők mindig akadnak, főként szórakozóhelyeken, de az iskolában, közvetlen környezetünkben is összefuthatunk velük.

Lökdösődés, szájkarate, fenyegetés - csak néhány eset, amellyel egy átlagos fiatal is szembesülhet, ha elmegy hétvégén szórakozni vagy onnan hazafelé tart. De nem kell ahhoz zajos diszkó, vagy kocsmai közeg, hogy az emberbe belekössenek. A GOW Egyesület képviseletében ezúttal Balla Tibor és Berndt László Egerben tartott szemináriumot, hogy bemutassák, miként lehet elhárítani azokat a támadásokat, amelyekkel a fent említett szituációkban találkozhat egy középiskolás fiatal.

A támadáselhárítási program számos olyan helyzetszituációs gyakorlatot, technikai elméletet tartalmaz, amelyek hathatós eszközt adnak a fiatalok kezébe annak érdekében, hogy nyugodtan tudjanak szórakozni, hogy ne uralja  az iskolában töltött időt a félelem, illetve hogy az utcán is időben felismerjék a veszélyes helyzeteket.

"A támadáselhárítás nem verekedni tanít. Rendszerünk megtanít időben reagálni és felkészít a stresszhelyzetekre, hogy a konfliktus bekövetkezésekor ne a lefagyás, hanem a hatékony védekezés és elhárítás legyen az eredmény." - hangsúlyozta Balla Tibor vezető instruktor, a GOW Egyesület elnöke. Végtelenül károsnak tartja az interneten terjedő, abszolút félrevezető "önvédelmi" videókat és instrukciókat, hiszen ezek csupán önjelölt Bruce Lee-kat képeznek, tuningolják az egót és adnak magabiztosságot úgy, hogy valós, érdemi tudás nincs a "nagy arc" mögött. Az ezen videókban bemutatott akrobatika és látványos mozdulatok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Sőt, az ilyen fizikai konfliktusok a legtöbb esetben végtelenül egyszerűek és brutálisak. 

Egerben a fiatalok olyan előadás keretében nyerhettek bepillantást a GOW rendszerébe, ahol rekonstruált, valós szituációkban tapasztalhatták meg a konfliktusok keletkezését, dinamikáját, lefolyását és utóéletét. "Fontos leszögezni, hogy ezek a módszerek nem csodatévőek, "csupán" maximalizálják a sérülésmentes konfliktusfeloldás lehetőségét."- tette hozzá Berndt László, a Game of Wolves egri instruktora.