Előadások és információs pont a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon

2018. 04. 21.

Budapesten, a Városliget adott otthon az idén nyolcadik alkalommal megrendezett országos rendezvénynek, ahol külön információs pontnál várta a GOW Egyesület az érdeklődőket.

 

Támadáselhárítás, a biztonságos szórakozás lehetőségei, a családon belüli erőszak elhárítása, iskolai konfliktusok kezelése – ezekkel, és ehhez hasonló témákkal keresték fel az érdeklődők és segítségre szorulók a GOW Egyesület információs pontját a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon, ahová a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság hívta meg az egyesületet képviselő Balla Tibort. Az egész napos rendezvényen külön „negyedet” szenteltek a bűnmegelőzési szervezeteknek, ahol helyt kapott az egyesület is.

 

A nap folyamán több száz középiskolás diák látogatott el a GOW-hoz és tette fel kérdéseit, illetve hallgatta meg az előadást, amely bemutatta azokat a lehetőségeket, amelyek egy középiskolást segíthet abban, hogy biztonságban élhesse meg az iskolai élet mindennapjait, képes legyen felismerni azokat a veszélyeztető tényezőket, amelyekkel a hasonló korú fiatalok szembe találhatják magukat, illetve tanácsokat kaphattak arra vonatkozóan, miként lehet és kell biztonságosan szórakozni, elvetve azokat a tévhiteket, amelyeket az internet sulykol a fiatalokba – gondoljunk itt a fegyverhasználatra, vagy éppen az önvédelem különböző militáns formáira. Minden érdeklődő információs kiadványt kapott, amelyből tájékozódhat az egyesület programjairól.