KORTALANUL BIZTONSÁGBAN

2019.11.22.

IMG_7998_1.jpg

Az idősek mindig is kiemelt figyelmet kaptak a bűnelkövetőktől, hiszen könnyebben válhatnak áldozattá, mint fiatalabb embertársaik. Egy különleges előadás éppen az idősek biztonságának fokozását célozta meg, amelyet a Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai szerveztek meg Szolnokon.

 

A GOW Egyesület évek óta részt vesz a rendőrség bűnmegelőzési programjaiban, hiszen az egyesület filozófiája szerint nem számít ki, hány éves, ha a megelőzésről van szó. Éppen ezért szívesen tett eleget az egyesület fő instruktora, Balla Tibor annak, hogy egy rövid előadás keretében mutassa be azokat a szituációkat, azokat a lehetséges veszélyforrásokat, amelyek egy időskorú személyre leselkedhetnek, illetve kínáljon olyan lehetőségeket, amelyekkel megakadályozható az áldozattá válásuk. A Verseghy Ferenc Könyvtár falai között igen jó hangulatban zajlott le a közel egy órás szeminárium, ahol meg lehetett tanulni, hogy egy táska mennyi mindenre jó, ha testi épségünket, vagy éppen értékeinket szeretnénk megóvni, illetve hogyan kell segítséget kérni baj esetén.

Emellett még számos különleges ismerettel is gazdagodhattak az előadás résztvevői, amelyeket a hétköznapok során is képesek lehetnek sokrétűen alkalmazni. A rendőrség bűnmegelőzési előadójával közösen egy igen harsány és mozgalmas program résztvevői lehettek a nyugdíjas klub tagjai.