top of page

Pályaorientációs nap

Szolnok  /  2022 04 01

A Game of Wolves Systema Egyesület ifjú polgárőröknek szóló előadássorozata októberi állomásának Szerencs adott otthont. Az ország egész területéről érkeztek polgárőrök, akik aktívan részt vettek az előadás menetében, az elmélet mellett a gyakorlatban is kipróbálhatták a hallottakat. 

 

A polgárőrök szolgálatteljesítés közben kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor szükségessé válhat saját testi épségük megóvása. 

Az ezen a területen szolgálni kívánó fiataloknak szükségük van olyan újszerű látásmódra, amely megteremti számukra azokat a lehetőségeket, hogy a kibontakozni látszó támadás- és konfliktushelyzeteket úgy oldják meg, hogy azok akár ki sem bontakoznak, illetve azelőtt véget érnek, mielőtt tettlegességig fajulnának. 

 

Az előadásokon az Egyesület instruktorai felkészítik a fiatalokat az aszimmetrikus helyzetekre, amelyek leginkább jellemzik a valós szituációkat.

 

“Aki részt vett ezen az oktatáson, az a szolgálat során képes lesz hatékonyan elhárítani az ellene irányuló támadást is, ha az szükségessé válik. Emellett intézkedésbiztonsági elemeket is átvettünk, amellyel tovább növelhető a polgárőrök hatékonysága a hétköznapok során. Ezeket az ismereteket nem csak a szolgálatuk teljesítése során, hanem a hétköznapi életben is képesek lesznek használni a fiatalok, hiszen a konfliktusok dinamikája, élete ugyanaz, mint a hivatásos munka során , csak az adott szituációs helyzet változik. Ezzel elkerülhetik az áldozattá válást, valamint megelőzhetik azt, hogy ők maguk is elkövetővé váljanak egy rosszul megválasztott válaszlépésnek köszönhetően. ”- magyarázta Balla Tibor a GOWS Egyesület elnöke, vezető instruktora.

 

A közel 100 fő részvételével zajló interaktív foglalkozáson a polgárőrök nagyon hasznos és hatékony tudást szereztek meg azáltal, hogy megismerték egy esetleges támadás elhárításának lehetőségeit.

A résztvevők nem csak puszta szemlélői, hanem aktív résztvevői voltak az egész napos tréningnek, ahol olyan alapvető dolgokról esett szó, mint a támadási szándék felismerése, megoldási lehetőségei, kilépési pontok megtalálása az adott helyzetekből, szituációkból. 

A program után a résztvevők elmondták, hogy az előadás különlegessége abban rejlett, hogy valódi problémákra valós válaszokkal szolgált, amelyekkel a résztvevők a napi munkavégzés, vagy a polgári élet során találkozhatnak.

bottom of page