ÖSSZEVONT INSTRUKTORI TOVÁBBKÉPZÉS

2020.02.29.

index_template_gow_orszinst.jpg

Február utolsó hétvégéjén ismét a GOW Systema fellegvárává alakult át Szolnok, hiszen az ország minden részéről érkeztek instruktorok, harcművészek, hogy megismerkedjenek a GOWS rendszer alapelveivel.

Szombathelytől a keleti határvonalig számos városból érkeztek oktatók, instruktorok Szolnokra, hogy részt vegyenek a havonta megrendezésre kerülő összevont GOW Systema oktatáson, ahol csakis azok képezhetik tovább magukat, akik elérték az instruktori fokozatot.

A mostani hétvége a GOW Systema hat alapelvére épült fel, amelyek meghatározzák, életre keltik a mozdulatokat.

A változás gondolata, a kiállás, a természetesség, a folyamatosság, az egység, az irányítás mind-mind igen lényeges alapok. Ezek egységgé kovácsolása, gyakorlati alkalmazása, és a természetes mozgásba való integrációja volt a résztvevők előtt álló feladat, amelyet Balla Tibor fő instruktor vezetésével meg is tanulhattak.

- Ez a sorozat egy ráépülő képzés, amely során az elsajátított alapokra építkezünk. A mostani alkalommal a GOW Systema hat alapelvére építjük fel a feladatokat, az új tudásanyagot, amely természetesen a szabad mozgásra alapoz. Ezt a rendszert foglalja össze az a hat elv, amelyek egyenként nem tudják kiteljesíteni a Systemában rejlő lehetőségeket, azonban összességében már ütőképesen használható rendszerré állnak össze. Ezért is lett az a szlogen, hogy: „Az elvek életre keltik a mozdulatot és a győzelem magától kialakul.” – mondta Balla Tibor vezető instruktor.

Az összevonás másik jelentős mozzanata volt, hogy több instruktor jelezte, hogy szeretné elindítani majd saját gyakorlócsoportját. Így a közeljövőben már Jászberényben, Törökszentmiklóson, Gárdonyban, Kecskeméten és Szombathelyen is lehet gyakorolni a GOW Systemát.